Pokud se vám tento e-mail nezobrazuje správně, klikněte zde.

 
 
 
01|19
 
 
Zůstaňte součástí svojí univerzity
 

Vážené absolventky, vážení absolventi,

otvíráte první číslo nového newsletteru Západočeské univerzity v Plzni, určené právě vám, jejím absolventům. Rádi bychom vás jeho prostřednictvím informovali o dění na vaší alma mater. Najdete v něm nejen aktuální zprávy, ale také pozvánky na nejzajímavější akce univerzity, na kterých bychom vás velmi rádi uvítali. Chybět nebudou ani novinky z Klubu absolventů a nejzajímavější události z akademického světa. Doufáme, že se při jeho čtení na chvíli vrátíte do bezstarostných studentských let a potěší vás zprávy, jak se vaší univerzitě daří.

 

Kateřina Modrá
Koordinátorka Klubu absolventů

ZČU povede další čtyři roky dosavadní rektor Miroslav Holeček

V novém funkčním období se plánuje soustředit na rozvíjení internacionalizace, dalším z důležitých úkolů nového vedení bude získání institucionální akreditace. Předměty i celé studijní programy by měly být pojaty interdisciplinárně a měly by být založené na spolupráci jednotlivých součástí univerzity.

 

Tři součásti ZČU získaly HR Award

Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní a výzkumné centrum NTC získaly prestižní ocenění Evropské komise HR Award. To vyjadřuje, že vytvářejí kvalitní podmínky pro vědecké pracovníky a v této oblasti budou podnikat kroky pro další zlepšování.

Západočeská univerzita spustila nové webové stránky

Západočeská univerzita v Plzni má od začátku března nové webové stránky. Mají atraktivní vzhled a především jednodušší a přehledně uspořádaný obsah, umožňující snadnou orientaci. Prostřednictvím webu chce univerzita oslovit zejména uchazeče o studium.

 
 

Festival absolventů

Slavnostní večer, v jehož programu vystupovali sami studenti a absolventi Západočeské univerzity, přilákal na pět set lidí, kteří si tak společně se svými bývalými spolužáky mohli připomenout svá studentská léta. Tuto výjimečnou společenskou událost si nenechal ujít žádný z emeritních rektorů ZČU – první rektor ZČU Jiří Holenda, dále Zdeněk Vostracký, Josef Průša ani bývalá rektorka Ilona Mauritzová. Absolventy z pódia pozdravil současný rektor ZČU Miroslav Holeček.

 
 
   
 
 
 

Tento newsletter vám byl doručen na základě vašeho členství v Klubu absolventů. Pokud již nemáte zájem sledovat dění na vaší alma mater, napište do předmětu e-mailu absolvent@services.zcu.cz "Nezasílat".